test
test

De Verborgen Tuinen

31 moderne grondgebonden eengezinswoningen


Een beukenhaag en een statige bomenrij omlijsten de Verborgen Tuinen, de nieuwe, unieke woonwijk aan de rand van Leusden. 31 Moderne grondgebonden eengezinswoningen van het traditionele oertype huis hebben groene tuinen die ook weer omzoomd worden door hagen. Twee appartementengebouwen van elk 2500 m BVO bevatten respectievelijk 15 koop- en 20 huurwoningen. Een derde appartementencomplex (1700 m2 BVO) biedt 21 zorgplaatsen, en maakt de U-vormige hofopstelling aan de westelijke rand van de wijk af. De gebouwhoogtes en -massa s sluiten aan op die van de omringende wijken en nemen daardoor van west naar oost in hoogte af.

Middelpunt van De Verborgen Tuinen is een gemeenschappelijke tuin voor collectief gebruik, verankerd met een grote boom. De bewoners van de buurt maken hier met zijn allen gebruik van en dragen ook gezamenlijk de zorg voor dit gebied. De karakteristieke geborgenheid van de omsloten tuinen wordt versterkt door de landelijke ligging aan de rand van het dorp, waar de beslotenheid contrasteert met het weidse uitzicht over de landerijen.

Het plan is opgezet door OOKARCHITECTEN in samenwerking met projectontwikkelaar Heilijgers, en verrijkt met de input van geinteresseerden en omwonenden die tijdens informatieavonden hebben meegedacht over de invulling van deze nieuwe wijk. Zo maken we er een breedgedragen en collectief gewenst project van.

In samenwerking met: Heilijgers ontwikkeling
test
test
test
test
test
test
test
test
test
test