Winston Churchilllaan
Centraal in de wijk Schiekamp-Hoogwerf te Spijkenisse ligt het goedlopende winkelcentrum ’t Plateau. De projectlocatie grenst aan dit winkelcentrum, waarbij het Callaplein de verbinding vormt tussen beide locaties. Jarenlang is op de locatie een autobedrijf gevestigd.

Verder ten zuiden bevindt zich het kruispunt van de Winston Churchilllaan en Groene Kruisweg. Het grote kruispunt vraagt om een herkenbaar gebouw, wat het begin van de wijk markeert en het winkelcentrum een gezicht geeft.

Qua maat en positionering is het volume een vervolg van het winkelcentrum. Het basement van het gebouw wordt doorgetrokken over een deel van het Callaplein en het huidige parkeren wordt opgenomen in het plan. Hierdoor wordt een levendig plein gecreëerd, als duidelijke beëindiging van het winkelcentrum. Een kleinschalige commerciële invulling aan het vernieuwde Callaplein vormt een ontmoetingsplek voor bewoners en bezoekers van winkelcentrum ’t Plateau.

Op de overige verdiepingen van het basement kunnen bewoners en hun bezoekers parkeren. De woontoren bestaat uit 22 verdiepingen, met daarin circa 200 appartementen van verschillende grootte. Deze appartementen zijn een mix van verschillende type woningen, aansluitend op het beleidsstuk ‘Nissewaard naar 2040’. Zo zijn er studio's en appartementen gepland in verschillende prijscategorieën.

Op het basement is ruimte voor een zorgvuldig ontworpen daktuin waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Deze groene invulling zal doorgezet worden in de architectuur van het gehele basement.
Locatie
Spijkenisse
Opdrachtgever
Jongerius Invest BV
Jaar
2020 - heden
Status
Ontwerp
Omvang
24.000 m2, circa 200 appartementen
Categorie
architectuur, stedenbouw, woningbouw
Partners
Team
Martin Timmerman
Jessica Wierenga
Simon Wassink
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social