CPO Randenbroek
Op de voormalige zwembadlocatie aan de rand van het Randerbroekerbos won OOK samen met CPO Randebroek een prijsvraag voor een Woonblok wat in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap moest worden ontwikkelt.

Samen met de enthousiaste groep ondernemende bewoners hebben we een intensief ontwerptraject doorlopen wat uiteindelijk heeft geleid tot een prachtige sculptuur.
Ons voorstel bestond uit een massa die iedere bewoner een plek met uitzicht en zon zou geven. Hierdoor moesten de woningen aan de schaduwzijde al het ware naar de zijkant uitgetrokken worden. Daarnaast wilden we de bewoners ontwerpvrijheid geven voor hun eigen gevel zonder de samenhang te verliezen. Hiervoor bedachten we een zeer rigide structuur van gevelopeningen waarbinnen een reeks van indelingsvarianten werden voorgelelgd.
Locatie
Amersfoort
Opdrachtgever
CPO Randenbroek
Jaar
2017 - heden
Status
gerealiseerd
Omvang
15 appartementen en parkeerkelder, 2000m2
Categorie
architectuur, woningbouw
Partners
Kooy Dekker (constructeur), Bouwbedrijf van Ree (Aannemer), Bouwformaat (bouwbegeleiding)
Team
Robin van Rossum, Martin Timmerman, Job Kerklaan, Simon Wassink
We ontwierpen een stevige structuur waarbinnen de bewoners eigen plattegronden en gevels konden maken.
In de groene omgeving van park Randenbroek ligt de herontwikkelingslocatie van het voormalige Sportfondsenbad. OOK ontwerpt voor een ambitieus particulier collectief vijftien hoogwaardige woningen op maat. Het gebouw is ontworpen als monoliet van metselwerk en voorzien van ruime sparingen met invullingen van houten en glas. Diepe negges en subtiele detaillering dragen bij aan de monolitische uitstraling van het gebouw. De toekomstige bewoners mogen naast het ontwerp van hun woongebouw en woning zelf de invulling kiezen van de sparingen, waardoor een divers gevelbeeld ontstaat van vol glas, franse balkons, houten invullingen en draaiende delen. 

Test

Bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) beantwoordt aan een sterke actuele behoefte aan transparantie en eigenaarschap. Samen met je toekomstige buren je appartementengebouw ontwerpen en realiseren schept een speciale band met de plek en een gevoel van thuis, dat vaak werd gemist. Wij zien deze vorm van teamwerk als een logische verrijking van onze praktijk, waarin wij altijd al streven naar open communicatie met alle belanghebbenden. Naar verwachting zal begin 2020 de realisatie van het woongebouw starten. 
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social