NZa Newtonlaan
OOK won samen met Ex-interiors de prijsvraag voor het interieur van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Het plan beslaat 8 verdiepingen in een bestaand kantoorgebouw aan de Newtonlaan te Utrecht.

Het ontwerp, gemaakt midden in de COVID epidemie, vertelt een verhaal van thuiskomen. Hoe gaan we werken in een wereld waar thuis en werk meer verstrengeld raken. Wat is de functie van het kantoor?

Ons voorstel draait rondom het idee dat de echt afdelingen niet meer nodig zijn. Om toch een gevoel van hechting te houden maken we enkel home-bases. De rest van de vloeren worden ingericht met een divers pallet aan samenwerk idee├źn.

Het strenge kantoorgebouw wordt verzacht met een meanderende wand van blank eiken. In de overgebleven ruimte worden de werkplekken vormgegeven door grote stalen kasten van messing gevuld met weelderig groen.

Om de nu krappe toegang meer uitnodigend te maken en meer bij het prachtige park te betrekken stelde we voor een glazen kas te maken waardoor de bezoeker entree maakt. In de stijl van OOK, met rigide blank stalen constructie op een betonnen plint en veel glas.
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NZa
Jaar
2020-heden
Status
Uitvoering
Omvang
8500m2 interieur
300m2 entree
Categorie
interieur, meubels, kantoren
Partners
Solved PM, Ex-interiors
Team
Robin van Rossum
Jojanneke Tap
Richerd Pul
Lisa Beijer
Begane grond
Eerste verdieping
Tweede verdieping
Derde verdieping
Vierde verdieping
Vijfde verdieping
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social