2e Hogeweg en Timmermanlaan
De ontwikkeling gaat om het realiseren van 12 appartementen op een locatie waar tot voor kort een autogarage gevestigd was. De kavel is smal en diep, welke aan de ene zijde grenst aan de 2e Hogeweg en aan de andere zijde aan de Timmermanlaan.
Locatie
Zeist
Opdrachtgever
Maatschap AFB AMW
Jaar
2021
Status
Definitief Ontwerp
Omvang
1350 m²
12 appartementen
Categorie
architectuur, woningbouw
Partners
conStabiel
WSP
Team
Jessica Wierenga
Wiebe Veenstra
Martin Timmerman
Bij de ontwikkeling wordt de gevelrooilijn van de belendende bebouwing opgepakt en doorgezet op de projectlocatie. Aan beide zijden van de kavel wordt een volume geplaatst, waardoor de huidige opening in de gevelwand aan de Timmermanlaan wordt ingevuld. Beide volumes krijgen een eigen identiteit. De 2e Hogeweg heeft een stedelijk karakter en straatprofiel. Het ontwerp van de gevels sluit hierop aan, door een sterk ritme aan te brengen in de gevelopeningen. De Timmermanlaan is een straat met gemoedelijk woonmilieu. De gevelindeling wordt aan deze zijde vrijer. De gebouwen worden uitgevoerd in een warme kleur leipannen met een ruwe textuur. Door het gebruik van hetzelfde materiaal in gevel en daken krijgen de volumes een sculpturale uitstraling.
Tussen beide volumes komt een binnenhof die bereikbaar is vanuit de Timmermanlaan. Door de vormentaal en materialisatie van de met planten begroeide pergola door te laten lopen in achtergevels en gevels van de bergingen, vormen houten frames de verbindende factor in de binnenhof. In dit frame worden de tuinen en balkons gevangen, waardoor het geheel een groene uitstraling heeft, waar bewoners prettig buiten kunnen verblijven en elkaar kunnen ontmoeten.
Begane grond
Eerste verdieping
Tweede verdieping
Derde verdieping
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social