Larikslaan 1
Gelegen aan een van de invalswegen van Leusden en aan de rand van een prachtig park met een grote waterpartij ligt het bedrijventerrein aan de Larikslaan. Hier wordt begonnen met de transformatie van een groot gedeelte van de oude gebouwen naar prachtige woningen. Het visiedocument van de gemeente beschrijft een wijk dooradert met nieuwe groene assen ontstaan vanuit het bestaande park. OOK ontwerpt 5 blokken rondom een van de hoofd-assen.
Locatie
Leusden
Opdrachtgever
Gedelegeerd opdrachtgever Samen Thuis Vastgoed io
Jaar
2021-heden
Status
Bouwaanvraag
Omvang
1500 m2, 15 woningen
Categorie
architectuur, stedenbouw, woningbouw
Partners
Driesten Harskamp
Team
Robin van Rossum
Jojanneke Tap
  Wie wil er niet aan een prachtig park wonen!
De plannen, hoewel divers in architectuur, vormen samen een eenduidig ensemble rondom een groene wig. Om deze mooie ruimte niet te verstoren met verkeer wordt het parkeren opgelost in enkele gezamenlijk parkeerhoven aan de binnenzijde van de blokken.
De 3 laagse grondgebonden woningen hebben aan beide zijde programma waardoor er geen voor of achterkant ontstaat maar juist leven rondom.

De kloeke metselwerk blokken worden opgetrokken uit een prachtige genuanceerd bruingele steen. Metselwerk verbanden en houten invullingen verfraaien de blokken waar nodig en grote verdiepingshoge glasopeningen verbinden binnen en buiten optimaal.
De overgangen naar het openbaar gebied wordt gemaakt met metselwerken muren en forten-stalen plantenbakken.

Wie goed kijkt ziet dat elk blok tot in de puntjes is uitgewerkt. Spuwers, deurdrukkers, baltableaus alles is uitgewerkt want echte schoonheid zit in de details.
Het oplossen van het parkeren was de grootste opgaven. We wilden geen blik in de parkzone hebben.”
Begane grond
Eerste verdieping
Tweede verdieping
Situatie
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social