Interieur KNAB bank
"Zullen we anders gewoon een bank oprichten?" Geen alledaagse gedachte die in 2012 ten grondslag lag aan de oprichting van Knab. Alledaags zijn ze nog steeds niet. Het gebouw wordt gezien als een modern clubhuis van de internetbank en heeft daarnaast de functie om de kernwaarden van Knab ‘openheid, positiviteit, betrokkenheid en ondernemend’ verder uit te dragen richting de medewerkers en de bezoekers.
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
KNAB bank
Jaar
2019-2020
Status
Opgeleverd
Omvang
4500 m2
Categorie
interieur, kantoren
Partners
Solved Projectmanagement
Haklander Interieurbouw
Team
Martin Timmerman
Jojanneke Tap
Zullen we anders gewoon een bank oprichten? Bijzondere bedrijven werken in bijzondere omgevingen. OOK ontwierp het ruimtelijk framework voor de nieuwe organisatie.
Geïnspireerd op Knab’s ambities voor verandering en innovatie in het bankwezen, zijn de stigma’s van het bank interieur tegen het licht gehouden. In tegenstelling tot een enigszins voorspelbaar, steriel en zakelijk ontwerp is er voor gekozen om het kantoor te benaderen als een eigentijds clubhuis van het internetbankieren. Een ontwerp waarin de kernwaarden van Knab vertaald zijn in een ruimtelijk ontwerp voor medewerkers én bezoekers. Het doel tijdens het ontwerpproces was om een plek te ontwerpen waar mensen vrijuit kunnen samenwerken en elkaar kunnen ontmoeten op diverse open plekken. Deze plekken zijn ondersteunend aan de dagelijkse activiteiten van de ‘Club’.

Het ontwerp
De kantoorruimte is ontworpen aan de hand van een serie flexibele werkplekken door het kantoor in de vorm van overlegruimtes en diverse laagdrempelige ‘break-out’ plekken. Mensen kunnen er overleggen, zich terug trekken en sociale interactie kan er plaats vinden. Het creëren van deze gedeelde ruimtes door het kantoor heen, zorgt voor een mix van de diverse afdelingen wat bijdraagt aan een positieve en integrale sfeer rondom elke afdeling.


Derde verdieping
Tweede verdieping
KNAB-systeem
Speciaal voor dit project is een flexibel meubelsysteem ontworpen welke gemakkelijk aangepast kan worden aan de actuele wensen van een jong en groeiend bedrijf. Een rank stalen raamwerk vormt de basis, waarin verschillende uitneembare elementen geplaatst kunnen worden zoals planken, dozen, planten en notitieborden. Het systeem helpt de gebruikers om een eigen plek te creëren, creativiteit te bevorderen en specifiek aan te passen aan hun behoeftes.

Materiaal en duurzaamheid
Het clubhuis is open en licht waarin volop gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en planten. Voor een duurzame grondslag is er voor de meubels en muurafwerkingen veelal gekozen voor gerecyclede materialen en specifieke verlichting. Het Knab-systeem is gevuld met verschillende planten die zachtheid en bovenal frisse lucht brengen in de informele kantoor omgeving.
In de basis is het kleurenpalet neutraal en licht met de uitzondering van informele ruimtes, waar gebruik wordt gemaakt van speelse elementen en uitgesproken kleuren. De meeste interieurelementen zijn ontworpen in nauwe samenwerking met de uitvoerende partijen om onnodige afvalproductie te minimaliseren en zo veel mogelijk bestaand meubilair te hergebruiken.
Hoe zorgen we dat we de beste mensen krijgen en houden? OOK ontwierp een frisse en lichte leefomgeving voor een gepassioneerde groep jonge mensen!
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social