NZa Newtonlaan interieur
NZa heeft na een jaar haar deuren aan de Newtonlaan in Utrecht weer geopend na een intensieve verbouwing.
OOKarchitecten en EX interieurs hebben in een co-creatie in 2020 de prijsvraag voor het interieurontwerp gewonnen. Met een feestelijke opening op 23 juni 2022 is het ontwerp onthuld!
Werknemers werken vanaf nu in een flexibele werkomgeving waarin hybride werken volledig tot zijn recht komt.
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NZa
Jaar
2021 - 2022
Status
Opgeleverd
Omvang
8500 m² interieur
300 m² entree
Categorie
interieur, meubels, kantoren, zorg
Partners
Solved PM, Ex-interiors
Team
Robin van Rossum
Jojanneke Tap
Richerd Pul
Lisa Beijer
Begane grond
Thuiskomen in het nieuwe werken 
Met de onthulling van de nieuwe werkomgeving zijn ook nieuwe werkvormen geïntroduceerd. Het ontwerp dat gemaakt is midden in de COVID-epidemie, vertelt een verhaal van thuiskomen. Hoe werken we in een wereld waar werk en thuis meer verstrengeld zijn geraakt? Wat voor rol speelt het kantoor daarin? 
 
Het kantoor dient een plek te zijn waar je je collega’s ontmoet. Niet alleen via het scherm maar in levende lijve. Vaste werkplekken en afdelingen zijn losgelaten en er is gekeken naar de werkwijzen waaraan behoefte is. De acht verdiepingen die het kantoor van NZa beslaat, zijn ingedeeld met een centrale plek waar ontmoeting gestimuleerd wordt met een goede kop koffie, ruimte om even te zitten en een informeel overleg te hebben. Op de rest van de werkvloer zijn scrumruimtes, presentatiepodia en flexwerkplekken tussen de vele planten gesitueerd. 
 
De herkenbare blankeiken wand is op elke verdieping terug te vinden. De kast meandert over de lange verdiepingsvloeren. Het geeft ruimte aan beschutte werkplekken waar rustig in teamverband gewerkt of een videogesprek in stilte gevoerd kan worden. In de tussenruimte zijn groene roomdividers geplaatst die in de toekomst naar wens verplaatst kunnen worden. Het vele groen fungeert als coulisse in de open ruimte. 
Het ontwerp in gebruik 
Na honderd dagen is er een terugkoppeling met de gebruikers en ontwerpers. Werkt het concept zoals bedacht? Hierop zullen we binnenkort antwoord krijgen. Als je het de ontwerpers zelf vraagt is het een geslaagd ontwerp. “De timing van de uitvraag, midden in de COVID-epidemie, forceerde ons om naar andere werkvormen te kijken” aldus Jojanneke Tap van OOKarchitecten. Met de ervaring van Ex interiors met verschillende materialen, prints en kleuren is de huiselijke sfeer toegevoegd in het interieur van 7.000 m2. Hiermee is de overgang van volledig thuis werken naar hybride werken voor het personeel erg aangenaam geworden. 
 
Het vele groen fungeert als coulisse in de open ruimte.
Vierde verdieping
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social