NZa Newtonlaan entree
NZa heeft haar deuren aan de Newtonlaan in Utrecht weer geopend na een intensieve verbouwing van een jaar. OOKarchitecten en EX interieurs hebben in een co-creatie in 2020 de prijsvraag gewonnen voor het interieurontwerp. Met een feestelijke opening op 23 juni 2022 is het ontwerp onthulD! Werknemers werken vanaf nu in een flexibele werkomgeving waarin hybride werken volledig tot zijn recht komt.
Locatie
Utrecht
Opdrachtgever
NZa
Jaar
2021 - 2022
Status
Uitvoering
Omvang
8500m2 interieur
300m2 entree
Categorie
architectuur, kantoren
Partners
Solved PM, Ex-interiors
Team
Robin van Rossum
Jojanneke Tap
Richerd Pul
Lisa Beijer
Het plan beslaat 8 verdiepingen in een bestaand kantoorgebouw aan de Newtonlaan te Utrecht.

Het ontwerp, gemaakt midden in de COVID epidemie, vertelt een verhaal van thuiskomen. Hoe gaan we werken in een wereld waar thuis en werk meer verstrengeld raken. Wat is de functie van het kantoor? Ons voorstel draait rondom het idee dat de echte afdelingen niet meer nodig zijn. Om toch een gevoel van hechting te houden, maken we enkel home-bases. De rest van de vloeren wordt ingericht met een divers pallet aan samenwerk-ideeën.
Nieuwe entree 
Niet alleen de binnenzijde van het kantoor aan de Newtonlaan heeft een metamorfose ondergaan. Ook de entree is op de schetstafel beland. Met de nieuwe aanbouw aan de voorzijde is een grote en lichte entree gecreëerd, waar je als bezoeker of werknemer direct in het hart van het gebouw komt. Geuren van verse koffie en thee verwelkomen je en maken de entree een stuk vriendelijker in deze beveiligde omgeving. Na de poortjes zijn alle verdiepingen en de lunchroom op de begane grond bereikbaar. 
Begane grond
Eerste verdieping
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social