Wonen in het groen in Leusden
OOKarchitecten realiseert in samenwerking met SamenThuis vastgoedontwikkeling 109 woningen op het voormalig bedrijventerrein rondom het Princenhof Park in Leusden-noord.
Locatie
Larikslaan & Olmenlaan, Leusden
Opdrachtgever
Samenthuis Vastgoedontwikkeling
Jaar
2020
Status
In uitvoering
Omvang
109 woningen
Categorie
architectuur, stedenbouw, woningbouw
Partners
Team
Robin van Rossum
Jojanneke Tap
Tom Sibelt
Lisa Beijer
Simon Wassink
Door steeds meer leegstand op het bedrijventerrein is in de loop van de jaren de leefbaarheid en kwaliteit van het gebied aangetast. Op basis van het visiedocument dat opgesteld is door de Gemeente Leusden, Provincie Utrecht, Urhahn stedenbouw en strategie en Stadkwadraat zijn de kavels gefaseerd ontwikkeld aan de Larikslaan en Olmenlaan in Leusden.

Het bestaande park dat als een groene slinger door Leusden gaat is de landschappelijke drager geweest. Aan deze groene hoofdas is het gemoedelijk en groen wonen. De auto’s zijn uit het zicht gehaald door ze op het achterterrein te positioneren. De woningblokken, bestaande uit grondgebonden woningen en appartementen, zijn in 6 fases ontworpen en worden nu per fase gebouwd. Hoewel de woningen divers zijn in architectuur vormen ze samen een eenduidig ensemble rondom het groene park. De kloeke metselwerk blokken zijn opgetrokken uit een prachtige genuanceerd bruingele steen. Metselwerk verbanden en houten invullingen verfraaien de blokken waar nodig en grote glasopeningen verbinden binnen en buiten optimaal. De overgang van openbaar groen naar privé is gemarkeerd met een metselwerk muur en geïntegreerde plantenbakken. De woningen zijn goed ingebed in het landschap en er is een prettige en kwalitatieve leefomgeving gecreëerd.
Vogelvluchtperspectief vanaf het zuidwesten
Heerlijk wonen in het groen op een 
voormalig bedrijventerrein
vogelvluchtperspectief vanaf het zuiden
Wie wil er niet aan 
een prachtig park wonen!
Situatie
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social