Computerweg Hoefkwartier
In Stadswijk Hoefkwartier in Amersfoort komen wonen, werken, leren en ontspannen samen. Wonen in een van de comfortabele appartementen die hier gerealiseert worden. Werken bij een van de bedrijven gevestigd in Hoefkwartier. Leren bij SOMT University of Physiotherapy en ontspannen in bijvoorbeeld het Waterwingebied. Het kan hier straks allemaal. Want Hoefkwartier is een wijk in ontwikkeling, voor mensen die op zoek zijn naar bedrijvigheid, afwisseling en de sfeer van een moderne stad.
Locatie
Amersfoort
Opdrachtgever
HSA
Jaar
2020-heden
Status
Structuur ontwerp
Omvang
20.000 m2
Categorie
architectuur, stedenbouw, woningbouw, kantoren
Partners
Team
Martin Timmerman
Jojanneke Tap
Jasper Timmerman
Een duurzaam blok met een kloppend hart, dat is de droom. Wonen, werken winkelen versterken elkaar in een groot gemixte sculpturaal blok van metselwerk.
EEN GROENE STADSWIJK

Het Hoefkwartier wordt een duurzame wijk, met veel groen en ruimte voor de fietser. Hoefkwartier wil zich profileren als gezonde en duurzame wijk. Dat betekent dat autobezit wordt ontmoedigd, bijvoorbeeld door parkeerplaatsen niet aan te leggen bij de woningen, maar in een centraal gelegen Hub. De Hub dient ook als opslagpunt voor energie en als pick-up points voor pakketjes of kleine bedrijven als een stomerij. 
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social