Cliniclowns
Cliniclowns vroeg OOK om 10 jaar na het ontwerp van het eerste interieur opnieuw naar de organisatie te kijken.

Cliniclowns is gehuisvest in de oude wielerdraaierij op de wagenwerkplaats van de NS te Amersfoort. Dit industrie complex valt onder de noemer industrieel erfgoed.

De bestaande situatie ging er vanuit dat de clowns midden op de werkvloer in een geluidsdichte box konden trainen en via internet films konden streamen naar de patiënten. Ook was er een groot gedeelte van het gebouw ingericht als belevenisruimte, een sprookjesachtig verhaal waar kinderen even uit de werkelijkheid konden stappen.

De nieuwe vraag was juist om alles opener en transparanter te maken, zoals de organisatie is. Dus de clowns uit de doos en aan de gevel, de werkplekken ruim opgezet maar door het gehele gebouw, een nieuwe entree aan het plein en een grote gezamenlijke ruimte op de verdieping.

Onze visie op interieurs is ook veranderd met de jaren. Van een meer conceptuele opzet naar een meer duurzame gedachte gericht op leefomgevingen.

Het nieuwe plan omarmt de oude constructie, hergebruikt het materiaal van het oude plan en vult de leefomgeving met groen.

De bestaande constructie wordt in het zicht gebracht en aangevuld met nieuwe blankstalen hekwerken, trappen en bruggen. Op, onder en tegen deze basis worden houten dooscinstructies geplaatst die dienen als vergaderruimtes en stilteruimtes. Dit alles rustend op nieuwe en bestaande naturel betonnen vloeren.
Locatie
Amersfoort
Opdrachtgever
Stichting CliniClowns Nederland
Jaar
2021
Status
Gerealiseerd
Omvang
1.950m²
Categorie
architectuur, interieur, meubels, kantoren
Partners
Averesch BV
HLE
HAKLANDER
W4Y
Team
Robin van Rossum
Marcel de Weerd
Jasper Timmerman
Alycia Kok
Begane grond
Eerste verdieping
Entree
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social