Suncourt
Tegenover het Rietveld Paviljoen, gesitueerd aan het park De Zonnehof in het centrum van Amersfoort vindt een grote herontwikkeling plaats door Heilijgers Ontwikkeling. Hier worden, zoals op veel plekken in Amersfoort, kantoren getransformeerd naar woningen. Voor OOK een inspirerende uitdaging. Waarbij we van een saaie kantooromgeving een bruisende, uitdagende leefomgeving maken. Mét een prachtige uitstraling!
Locatie
Amersfoort
Opdrachtgever
Heilijgers projectontwikkeling
Jaar
2018
Status
Besloten prijsvraag
Omvang
Totaal 8.465 m2 BVO
1.649 m2 commercieel
6.458 m2 wonen
358 m2 berging
Categorie
architectuur, stedenbouw, woningbouw
Partners
Tamara Giesberts
Team
Martin Timmerman
Robin Van Rossum
Hoe maak je van een werkomgeving een leefomgeving? Ons voorstel voegt een schitterende leef-schil toe aan de saaie platte dozen. Dit ragfijne grid is de plek waar de connectie wordt gemaakt tussen de toekomstige bewoners en de omgeving. De verticale tuin geeft lucht en buitenruimte, maar vormt ook die nieuwe gevel én geeft een diepere gelaagdheid aan het plan. Om de nieuwe tuinen van Amersfoort optimaal te verbinden met de stad en het park, wordt de voet van het gebouwencluster gevuld met levendige winkels en horecaondernemingen met gezellige terrassen.


Duurzaamheid is de sleutel voor dit ontwerp. De oude gebouwen worden voorzien van een sterk geïsoleerde schil met grote glasopeningen van vloer tot plafond aan de zonzijde en meer geslotenere gevels op de koude zijde, volgens het passief bouwen. De toegevoegde grids worden gemaakt van onbehandeld staal en verduurzaamd vuren om een stevig maar ook vriendelijke uitstraling te krijgen. Zij zorgen er ook voor dat er in de zomer, als de zon hoog staat, er zo weinig mogelijk opwarming optreedt. Hierdoor kunnen we de appartementen bijna energie neutraal maken. De grids worden bekleed met containers waarin allerhande natuur kan nestelen. Zo maken we de stad mooier.
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social