Jugendstilmonument Restaurant Nul33
Het monumentale Jugendstil pand uit 1903 aan de Langestraat, op de hoek van de toegang tot het Hof-plein, heeft altijd een commerciele functie gehad. Het bijzondere pand is al meer dan een eeuw een belangrijke speler in het publiek domein. De voormalige eigenaar, een schoenenwinkel, stalde zijn producten uit langs dichtgemaakte etalages, waardoor het uitnodigende karakter van het pand verloren was gegaan. De eerste ingreep bij deze renovatie tot een grand-cafe restaurant is het openen van de gevels en het strippen van de constructie. Daarbij zijn vele prachtige details en ornamenten aan het licht gekomen.

In samenwerking met Stadsherstel en Monumentenzorg zijn fondsen verworven voor restauratie van de gevel. Verschillende originele details, zoals de positie van de entree, de sjabloonschilderingen en tegels, zijn in oude staat hersteld en feilloos opgenomen in het hedendaagse ontwerp. De rauwe basisstructuur biedt een pure achtergrond voor de invulling met een eigentijds grand-cafe/restaurant.

Nul33 is een ontmoetingsplaats waar je kunt eten, drinken & genieten en is als concept ontwikkeld door Marissa Blijham en Ton de Kruijf. Naast een grand-cafe restaurantfunctie biedt nul33 twee unieke ruimtes op de 2e etage waar je uniek kunt vergaderen en ontmoeten.

Na binnenkomst wordt de bezoeker opgevangen door de bar. Een vide boven de bar verbindt de begane grond ruimtelijk met de verdieping, nog versterkt door de vloed aan licht die door de hoge boogramen in de voor- en zijgevels naar binnen stroomt. Achterin, in een nieuwe vide met uitzicht op de Hof, wentelt een zwarte stalen trap zich omhoog tot aan de tweede verdieping, die kan worden verhuurd en gebruikt voor meer besloten partijen.

Deze renovatie van een befaamd Amersfoorts monument is van grote toegevoegde waarde voor het openbare leven van de stad en haar bewoners.
Locatie
Amersfoort
Opdrachtgever
Nul33
Jaar
2015
Status
Gerealiseerd
Omvang
400m2
Categorie
architectuur, restauratie, horeca
Partners
Team
Martin Timmerman
Nul33 is een ontmoetingsplaats waar je kunt eten, drinken & genieten en is als concept ontwikkeld door Marissa Blijham en Ton de Kruijf.
Begane grond
Tweede verdieping
Kelder
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social