Cliniclowns I
Stichting CliniClowns Nederland biedt kinderen met een ziekte of handicap afleiding en plezier. Laat kinderen lachen!

Door de groei van de laatste jaren waren de kantoren van de organisatie en de oefenruimtes van de clowns van elkaar gescheiden geraakt. Het ene gedeelte in een saai kantoorgebouw en de andere in een prachtig oud monumentaal pand in de binnenstad. Dit leverde een onwenselijke situatie op. Het hart moest terug in de organisatie. Na een lange zoektocht werd een prachtige plek gevonden op het voormalige wagenwerkplaats terrein van de NS in Amersfoort.

OOK werd ingeschakeld om van deze oude hal een prettige werkomgeving te maken. Het programma van eisen was zeer divers. Naast kantoren moesten er ook oefenruimtes, webcamruimtes en een grote kantine worden gemaakt.

Om de immense ruimte schaal te geven ontstond het idee een grote doos in het midden van de ruimte te plaatsen die meteen plaats kon bieden aan de meest lawaaiige functies. Hierdoor ontstond er een lange strook kantoorplekken aan de hoge ramen in de zijgevel en een tweede zone op deze doos, recht onder een strook sheddaken.

Om leven in de grote hal te brengen en om een goede akoestiek te garanderen is deze doos voorzien van een bekleding van grijze en rode vilten lappen.
Locatie
Amersfoort, wagenwerkplaats
Opdrachtgever
Cliniclowns Nederland
Jaar
2010
Status
Gerealiseerd
Omvang
1500m2
Categorie
interieur, kantoren
Partners
Fotografie: Koen van Damme
Team
Martin Timmerman
Robin van Rossum
Harro Rijneke
Om de immense ruimte schaal te geven ontstond het idee een grote doos in het midden van de ruimte te plaatsen die meteen plaats kon bieden aan de meest lawaaiige functies.
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social