Efocus II
Het snelgroeiende internetbedrijf Valtech, een van de grootste digitale spelers op de wereldmarkt, zocht een goede locatie voor afdeling Eindhoven. OOK ontwierp en realiseerde al eerder de renovatie en inrichting van verschillende huisvestingen van het bedrijf (in Amsterdam, Utrecht en Amersfoort). Daarbij wordt steeds gezocht naar een eenduidige expressie van de corporate identity van het bedrijf, met behoud van de karakteristieken van het pand dat wordt betrokken.

Aan de rand van het centrum en direct naast het voormalige Philipsterrein Strijp S, getransformeerd tot het creatieve en culturele hart van de stad, ligt de voormalige bakkerij van Edah. Achter het gebouw uit de jaren 30 is de oorspronkelijke binnenplaats bij een latere verbouwing overdekt. De begane grond was dientengevolge erg donker. Door het inzagen van een patio werd licht toegelaten en het strippen van de wanden, vloeren en plafonds tot op de elementaire constructie legde een fraaie bestaande structuur bloot.

Valtech wilde voor zijn werknemers de eerste verdieping betrekken, en de begane grond verhuren. Om bezoekers naar boven te verleiden is een knalblauwe loper uitgelegd over een trap, die, om overzicht te scheppen, naar achteren is verzet. Door een groot venster in de vide van de dubbel hoge entreehal is de levendigheid in het kantoor al te zien.

De overgang van het oudere gebouwdeel naar de overdekte binnenplaats wordt gemarkeerd door de doorgebroken buitenmuur paars in het zicht te laten. Twee lange lichtstraten voorzien de werkplekken op de open vloer van licht en lucht. Krachtig gekleurde stilte cabines achter een warme houten wand bevatten de ondersteunende functies en bieden de werknemer ruimte om zich terug te trekken voor concentratie of overleg. Tegen de neutrale achtergrond van betonnen vloeren in combinatie met de zichtbare installaties en het gebruik van wit en zwart wordt het karakter van de plek geaccentueerd. Virtual reality met beide benen op de grond.
Locatie
Eindhoven Strijp S
Opdrachtgever
3T vastgoed
Jaar
2010
Status
Opgeleverd
Omvang
1500 m2
Categorie
architectuur, interieur, kantoren
Partners
Projectmanagement: PanaC
Fotografie: Koen van Damme
Team
Robin van Rossum
Martin Timmerman
Domile Torretti
De overgang van het oudere gebouwdeel naar de overdekte binnenplaats wordt gemarkeerd door de doorgebroken buitenmuur paars in het zicht te laten.
Om bezoekers naar boven te verleiden is een knalblauwe loper uitgelegd over een trap, die, om overzicht te scheppen, naar achteren is verzet. 
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social