Schouw 1
In het uiterste noorden van Akersloot bevindt zich de kavel waar ruimte is voor het ontwikkelen van 10 appartementen. Naar het westen geeft de kavel vrij uitzicht over de weilanden, naar het oosten een prachtig uitzicht over het Noordhollandsch Kanaal. Samen met de kleinschalige, belendende bebouwing wordt een kleine buurtschap gevormd.
Locatie
Akersloot
Opdrachtgever
Jongerius Invest BV
Jaar
2019 - heden
Status
Bouwaanvraag
Omvang
10 appartementen
Categorie
architectuur, woningbouw
Partners
De Buch
Reijneveld Engineering B.V.
Team
Martin Timmerman
Jessica Wierenga
Wiebe Veenstra
Lisa Beijer
Mathijs van den Berg
De tien appartementen worden ontwikkeld in twee separate volumes, om zo aan te sluiten op de kleinschalige, bestaande bebouwing. De vormentaal van het ene volume is gebaseerd op het reeds bestaande pand op de kavel, het Veerhuis. Het andere volume is gebaseerd op de stolpboerderij die veelvuldig voorkomt in Noord-Holland. Het geheel wordt omringd door een prettige, openbare ruimte, welke een goede woonomgeving geeft voor de toekomstige bewoners van de appartementen.
 
Voor beide volumes is het dak het beeldbepalende element. Bij het volume, dat gebaseerd is op het Veerhuis, wordt deze extra aangezet door de dakpannen door te zetten in de gevel. De kopgevels zijn hierin opengewerkt, waarin zich op de verdiepingen de balkons bevinden. Bij het volume dat gebaseerd is op de stolpboerdij bevinden de verdiepingen zich geheel onder de kap. De zogenaamde “stolp” bestaat uit de begane grond met een gevel uitgevoerd in houten kolommen, liggers en invulling. De appartementen op de verdiepingen bevinden zich onder de kap, welke over twee bouwlagen is. 
Situatie
Begane grond
Eerste verdieping
Tweede verdieping
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social