Veldmaarschalk Montgomeryweg 3 Soesterberg
De opgave voor deze locatie betreft het realiseren van meerdere compacte appartementen op een diep, langwerpige kavel aan de rand van de dorpskern van Soesterberg.

In de bestaande situatie bevond zich op het kavel een oude bakkerij met het bedrijf met bovenwoning aan de achterzijde en de winkel aan de straat. Dit samengestelde volume ligt aan de straat in een vrij ritme van vrijstaande woningen, terwijl het aan de achterzijde ingekaderd wordt door een supermarkt.

Uitgangspunt bij het stedenbouwkundig ontwerp is het aansluiten van de nieuwbouw in de huidige context. Om dit te bewerkstelligen is er voor gekozen om samenhang te zoeken in korrelgrootte, vormentaal en materiaalgebruik. Door het programma te verdelen over meerdere beuken met individuele dwarskap krijgt het gebouw een korrelgrootte en schaal die aansluit bij de bebouwing in de straat. Daarnaast alterneren de individuele volumes in hoogte en afstand ten opzichte van straat om aansluiting te vinden met aangrenzende bebouwingshoogtes en rooilijnen.


Programma:
- 17 appartementen
- GO app. tussen de 45 en 60 m2
- Parkeren en bergingen achter op de kavel (uit het zicht van de straat) en voorzien van een pergola
Locatie
Soesterberg
Opdrachtgever
Jongerius Invest
Jaar
2021
Status
in ontwikkeling
Omvang
1300 m2
Categorie
architectuur, woningbouw
Partners
Team
Martin Timmerman
Jojanneke Tap
Jasper Timmerman
Nieuwe situatie
Eerste verdieping
Begane grond
Tweede verdieping
OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social