De drie poortwachters
Vanuit de markt krijgt een ontwikkelaar als PEVA Vastgoed regelmatig de vraag voor kleinschalige kantoorontwikkelingen op goede locaties met oppervlaktes vanaf ca. 300 t/m 800 m2. Hierbij geven marktpartijen aan graag een eigen kantoorpand te hebben met eigen voordeur. Met voorgenomen uitgangspunten heeft Peva Vastgoed samen met OOK een concept ontwikkeld voor 3 kantoor paviljoens (kantoor villa s) met een oppervlakte van ca. 600 m2 BVO per kantoor.

Doelgroep van deze paviljoens zouden middelgrote MKB ondernemingen zijn met ca. 25 medewerkers per paviljoen. Hierbij is van belang dat de onderneming door middel van zijn eigen kantoor en eigen voordeur een eigen identiteit heeft, in tegenstelling tot de gezichtsloosheid in een anoniem bedrijfsverzamelgebouw. De 3 paviljoens worden met elkaar verbonden door de openbare ruimte in te richten als campus gebied zodat hier ontmoetingsplaatsen ontstaan.

Ter afscherming van begraafplaats Buitenveldert wordt parkeren half verdiept opgelost waarbij de parkeervoorziening vanaf de straatzijde niet zichtbaar is om geen blik in zicht te hebben. Deze parkeervoorziening zorgt tevens voor een ondergrondse verbinding tussen de 3 paviljoens.
Locatie
Amsterdam
Opdrachtgever
PEVA vastgoed
Jaar
2010
Status
prijsvraag
Omvang
1800m2 op parkeerbak
Categorie
architectuur, kantoren
Partners
-
Team
Martin Timmerman, Robin van Rossum
Op een steenworp afstand van het geweld van de Zuidas, in een prachtige parkachtige setting,  ontwerpt OOK drie serene paviljoens.

OOKarchitecten BV
Schimmelpenninckkade 40
3813AE Amersfoort
Contact
033-4893320
info@ookarchitecten.nl
Social